Skapa en riktigt trevlig barnkammare

Precis som vuxna så tycker barn om att ha det fint runt omkring sig. De har sin egen lilla stil och vet ofta vad de tycker om. Med all den barnrumsinredning som finns att välja på idag så kan man skapa ett riktigt mysigt krypin till den yngre generationen.

42-4-härlig-barnsängOm det handlar om mindre barn så brukar de tycka om djur och natur. Många små tjejer är också helt fascinerade av prinsessor och slott. Alla de tecknade serier som barnen ser på regelbundet brukar vara populära teman för barnrummet, egentligen är det bara fantasin som kan sätta gränser här. Något som alltid funkar i barnrum är en Spiderman matta. Eller kanske en med Ariel eller Snövit. Sedan ser man till att måla eller tapetsera väggarna i en färg som förstärker den fantasifigur eller dröm som man vill fokusera på.

Att välja möbler till barnrummet

En av de viktigaste möblerna man ska satsa på är naturligtvis sängen. Precis som de vuxna så har barn behov av att sova gott. Men de tycker det blir bra mycket roligare att gå och lägga sig om sängen är kul eller gullig. Man kanske kan sova i en brandbil, eller det där prinsesslottet man tycker så mycket om. Ett rimligare alternativ är en vanlig säng som är dekorerad. Det finns flera olika designer, och ger barnrummet det där lilla extra utan att man behöver lägga ut allt för mycket pengar. Barnen växer och sängen kan snabbt bli för liten.

Billiga barnsängar finns att köpa på http://www.xn--barnsngar-z2a.sesom har ett stort urval. Sängarna kanske inte kostar så mycket, men de är riktigt snygga. Barnen kommer att älska sina nya sängar och det kommer inte längre att vara något snack när det är dags att gå och lägga sig. Fina sängar med bra madrass som gör att man sover riktigt gott.

Inredning för de minsta

När man väl har installerat sängen så finns det mer att planera. Trevliga lakan gör det ännu roligare att sova, och även här har man mycket att välja på. Ett överkast kompletterar bilden och gör sängen en inbjudande plats att sitta på under dagen. Helst med några kuddar för att det ska vara riktigt bekvämt. Dessa textiler undergår hela tiden kontroller för att passa in i ett barnrum. Expressen skriver om Jysk som fick återkalla giftiga Spider Man påslakan. Men det handlade om mycket små mängder av farliga substanser och barnen var aldrig i fara.

Här har man alltså stora möjligheter att binda ihop rummet. Om man utgår från sängen och den stil man valt så går man sedan vidare till sängkläder och överkast. Både mattan och gardinerna kan också göra stor skillnad för det intryck man vill ge. Har man en Spindelmansmatta, till exempel, kanske man vill återkomma till de färgerna på gardinerna. Eller tvärtom- man väljer gardiner med ett roligt mönster och plockar sedan upp färgerna på mattan och överkastet. Poängen är att man ska sig tid att tänka efter och planera, precis som man gör i resten av hemmet. Barnen spenderar en ganska stor del av sin tid inne på rummet, speciellt om de läser läxorna där. Därför ska man se till att de trivs, att det är harmoni där inne.

Hjälp barnen att växa

Det är roligt att inreda barnkammaren, och när barnen blir lite äldre så kan de vara med och bestämma själva hur det ska se ut. Man vill ju att barnen ska ha det bra, att de ska kunna leka och utvecklas. Ju större de blir, desto starkare brukar deras smak vara utvecklad. Faktum kvarstår att sängen alltid är viktig, det kommer man aldrig ifrån. Ofta har man inte heller plats för så många fler möbler i barnrummet, så denna del av inredningen hamnar i fokus. Genom att matcha denna med andra detaljer kommer barnens rum att bli inbjudande och varmt.

Tack vare det stora utbudet av sängar och möbler för barnrummet, kan alla barn få något som de tycker riktigt mycket om. Sedan har man en oändlig variation av textiler och andra dekorationer som förstärker det intryck man vill ge. Möjligheterna är många och mycket passar även för en begränsad budget. Med lite planering kan alla i familjen ha ett sovrum som är speciellt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *