Rӓtt klӓdd fӧr en åktur

Alla har sin egen smak och stil, men ofta kӓnner man igen vissa grupper på just deras klӓdsel. Det syns på långt håll vem som tycker om motorcyklar, till exempel. Inte så att alla måste ha på sig likadana klӓder, men ofta så ser man mc-fans klӓdda på ett speciellt sӓtt.

395-4-motorcykel-skyddEn anledning till att många klӓr sig liknande ӓr fӧr att man måste ha rejӓla klӓder fӧr en åktur med motorcykel. Ӓven på sommaren så ӓr man ganska utsatt fӧr vӓder och vind, fӧr att inte nӓmna vikten av att skydda sig på hӧst och vinter. Dӓrfӧr gӓller det att vӓlja klӓder fӧr varje årstid och vӓder, att se till att hela kroppen ӓr tӓckt och att man inte riskerar något genom fӧr dålig klӓdsel.

Vilka klӓder behӧvs?

Ett par bra, vindtӓta byxor och en jacka ӓr ett minimum. Det kan bli nog så kallt ӓven vid lӓgre hastigheter, i alla fall på de nordligare breddgraderna.  Huvudet ӓr skyddat av hjӓlmen, men man kan alltid ha något fӧr att hålla håret i ordning dӓr inne. Det lӧnar sig att vӓlja en  hjӓlm av riktigt god kvalitet, en som formar sig efter ens eget huvud. Skor eller stӧvlar ӓr mycket bӓttre ӓn sandaler eller andra ӧppna skor. Om olyckan skulle vara framme kan man skada sig ordentligt om inte skor och klӓder ӓr starka och hållbara. Nifa säljer kläder för MC fantaster, både till barn, kvinnor och män.

Dessa grundlӓggande behov av starka klӓder som ӓndå ӓr skӧna att ha på sig och tillåter en att kӧra på ett lӓtt och ledigt sӓtt, ӓr en anledning till varfӧr mc-modet ser ut som det gӧr. Man behӧver ordentliga klӓder, men vill också att de ska vara snygga. Dӓrfӧr har mc-klӓder utvecklats och fӧrӓndrats genom årens lopp, och idag har man ett fantastiskt urval på hӓftiga klӓder som verkligen skyddar. NIFA MC säljer kvalitetssäkra MC kläder, här finns alla MC byxor som de säljer.

Ta hand om sig sjӓlv

Motorcykelklӓder ӓr precis som allt annat en kombination av nytta och nӧje. De behӧvs fӧr att skydda kroppen mot eventuella olyckor, samt vӓdrets makter. Men bara fӧr att den ӓr praktiskt ska man inte behӧva ge avkall på elegans. Tjejer som tycker om rosa kan ha det på sin mc-jacka, det finns snygga varianter som ӓr ultra feminina. En skinnjacka kan vara skuren på olika sӓtt, ӓven om den klassiska midjekorta kanske ӓr mest funktionell nӓr man sitter på en mc.

Fӧr det mӧrka vinterhalvåret brukar många vӓlja motorcykelklӓder med reflexer, speciellt viktigt vid nederbӧrd då sikten ӓr dålig. Nӓr man ӧvningskӧr anvӓnder man en reflexvӓst ӧver sina vanliga klӓder fӧr att riktigt markera att man ӓr nybӧrjare. Annars finns det regnstӓll att ta på sig som inte vӓger något alls nӓstan. Lӓtt att ha med sig i vӓskan och snabbt att sӓtta på om det bӧrjar regna. Det viktiga ӓr att ta hand om sig sjӓlv genom att anvӓnda bra klӓder, vӓlja rӓtt fӧr tillfӓllet. Att de sedan också råkar vara snygga ӓr ett definitivt plus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *