Kvinnor behöver speciella kontorsstolar

Att män och kvinnor är olika är ett faktum. Om de sedan kommer från Venus eller Mars kanske kan diskuteras. Men kvinnors kroppar ser inte likadana ut som männens. Så egentligen är det ganska naturligt att de behöver speciella kontorsstolar. Varför det inte är normen är svårt att förstå. Men det kommer nog att bli vanligare ganska snart. För trenden med bekväma, rejäla kontorsmöbler är i full sving.

Det är modernt att sitta rätt, en utveckling som många sjukgymnaster välkomnar med öppna armar. De får ju ta hand om alla kontorsråttor som har ont i ryggen och är stela i nacken. Men om du sitter bättre så minskar problemen. Skadorna hålls på ett minimum och du riskerar inte att bli utsliten innan du är 40. Både män och kvinnor har samma behov, så det kan löna sig att se över hur du sitter. 

Den allra bästa arbetsplatsen

För att kunna trivas på jobbet är det flera faktorer som spelar en roll. Naturligtvis är själva uppgifterna viktiga, för att inte glömma lönen. Men även vem du jobbar med och hur kontoret ser tu är något som påverkar dig. Du sitter trots allt där hela dagen, vecka ut och vecka in. Därför har många arbetsgivare börjat satsa lite extra på trivseln på arbetsplatsen. De renoverar, målar om och försöker skapa en god atmosfär. Det ska vara bekvämt med arbetsstol

Hur du sitter är grundläggande för att du ska ha det bra på jobbet. Ett bra alternativ är skrivbord som du kan höja eller sänka, eventuellt också luta i en vinkel. De gör det möjligt för dig att stå upp och jobba, i alla fall delar av dagen. Dels kan du gå ner i vikt och öka din blodcirkulation, men det är också bra för ryggen. Minst lika viktig är din stol. Den ska vara lätt att justera i olika riktningar, så att du kan sitta riktigt bekvämt. Ergoffs har ett stort utbud inom bra kontorsmöbler. 

Inte alla trivs på en stol

Det finns folk av alla slag. Inte bara män och kvinnor som ju är grunden för hela mänskligheten. Men du har även personer som trivs med att sitta på en stol hela dagen och jobba. En del mår bra när det är stressigt, som aktiemäklare och andra där sekunderna är avgörande. Sedan finns det andra som föredrar att jobba ute i det fria. Som vill använda sina händer hela dagen och nästan får allergiska utslag om de tvingas in på ett kontor. 

Mellan de här två extrema grupperna finns det folk som gärna jobbar inomhus, bara de får ha en aktiv fritid. De kanske har en hobby som tar dem utomhus eller så är camping och skogsvandringar en viktig del av deras liv. Han lämnade ergonomiska kontorsstolar för att ägna sig åt sin passion. Det är inte alla som kan göra det. Sälja sin verksamhet och bara ägna sig åt det man verkligen vill göra. Kanske efter ett långt arbetsliv så faller det sig mer naturligt att sadla om. 

Den kvinnliga personalen får vad de behöver

Dagens kontorsstolar är faktiskt utformade för att passa män. De tycker om att luta sig bakåt, har inte så stora höfter och sitter helt annorlunda än en kvinna. Men nu är det slut med att försöka tvinga in din kropp i en stol som är gjord för någon annan. Aftonbladet skriver om särskilda stolar för kvinnor. Det här är en utveckling som många har väntat på. Egentligen är det konstigt att det tagit så lång tid med tanke på hur många kvinnor som sitter ner och jobbar runt om i landet. 

Nu är det upp till arbetsgivarna att dra nytta av dessa särskilda stolar. Med tanke på hur trenden är runt kontor och arbetsplatser så finns det hopp. De flesta företag har vid det här laget insett hur viktigt det är att ta hand om sina medarbetare. Trots en skakig ekonomi så börjar folk ta tag i sina liv. Om de inte trivs på jobbet så gör de allt de kan för att byta. Därför är det upp till dig som chef att se till att de har det bra. För det är inte alltid så lätt att hitta ny personal. 

En balans på arbetsplatsen

Så det gäller att hitta fram till en balans, där alla är glada och nöjda. Arbetsgivaren investerar i ergonomiska möbler, gärna med stolar som passar varje individs kropp. Kvinnor och män är olika, vilket bör synas i de möbler de använder. Förutom att skaffa bra möbler så måste du också ge de anställda bra verktyg att jobba med. Vare sig det är digitala eller bokstavliga. Dina medarbetare å andra sidan kommer då att bli mer produktiva och trivas bättre. Det leder till en vinnarsituation för alla involverade. Företaget klarar sig inte utan de anställda, och vice versa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *