Därför bör du söka råd inom fastighetsrätt – innan projektstart

Fastigheter byter ständigt händer och detta har gjort att det är en lukrativ bransch att ge sig in i för den som vågar. Det är också en spännande bransch eftersom den kräver att man hela tiden håller koll på marknaden för att se om den förändras. Naturligtvis beror intensiteten i fastighetsbranschen också på ens syfte med det.

Efter att ha arbetat inom detta område ett tag så lär man sig snabbt att det finns snåriga regler att ta sig igenom om man vill lyckas med de val man gör. För att försäkra sig om att man gör allt på ett korrekt sätt så måste man ta hjälp av en jurist. Vissa stora företag har såklart detta på sitt företag men de allra flesta som hanterar fastigheter är ju av mindre storlek och då har man nytta av att anlita en advokatbyrå inom området fastighetsrätt. Bas advokatbyrå har lång erfarenhet inom området och kan hjälpa till så att affärerna ros i hamn. Det är en stor process att hantera fastigheter och därför bör du söka råd inom fastighetsrätt – innan projektstart. Fördelarna med detta är många.

Fördelar med att anlita jurist för fastighetsaffärer

  • Du får en expert att konsultera direkt du har undringar. De arbetar för dig och finns på plats för att ge dig råd under hela processens gång samt hantera eventuella utmaningar. Din jurist finns bara ett telefonsamtal eller mejl bort och detta är en stor trygghet för alla företagare.
  • Du får en expert som kan hjälpa dig med skatteregler och annat som kan påverka företagets ekonomi. Även om det är en investering att ha en jurist är det med andra ord också en stor fördel för den som vill spara pengar i det långa loppet.
  • Du missar inte att skicka in eventuella juridiska dokument till myndigheter och liknande. Detta betyder att du slipper riskera straffavgifter och annat och istället kan fokusera på det du gör bäst – att göra fastighetsaffärer.

Du kan klicka här för att läsa mer om hur en advokatbyrå inom fastighetsrätt kan assistera ert företag och alla de fördelar detta kan ha för dig och din verksamhet.

Medias rapportering om fastighetsrätt

497-7-darfor-bor-du-soka-rad-inom-fastighetsratt-innan-projektstart-2

I tidningar och på TV kan man läsa och höra om fastighetsrätt i en rad olika sammanhang. Självklart kan vissa visa vilka problem som finns om man väljer att stå utan men andra handlar om mer inspirerande saker. I den här artikeln i Dagens Juridik konstaterar man att det är viktigt att få hjälp med vilka lagar som gäller vid entreprenader och fastighetsrätt och detta är en viktig artikel att läsa för den som vill ta bra beslut som inte leder till ekonomiska problem.

Dagens Juridik rapporterar på den här sidan om hur Riksrevisionsverket går till botten med lärosätenas fastigheter, lag och rätt och detta visar på hur viktigt det är att man följer reglerna som finns uppsatta. De finns trots allt där av en orsak.

Norrköpings Tidningar skriver här om hur juridiken kring byggnationer kan dra ut på tiden och för att man själv ska kunna fokusera på sina affärer är det smart att låta juristerna hantera denna typ av problem. Detta fritar mer tid till dig att göra det du älskar att hålla på med istället. Var och en ska ju kunna arbeta med det dem älskar att göra.

Tänk på detta när du väljer jurist

  • Börja med att kontrollera hur mycket ditt företag kan lägga på en jurist. Detta kan vara bra som ett riktmärke innan du beger dig ut för att kolla med olika byråer hur de tar betalt. Be den som är ekonomiskt ansvarig på ditt företag att skapa en budget som håller i alla lägen. Då blir det tydligt för dig vad som gäller och vilken typ av investering ni kan göra.
  • Kolla med affärsbekanta om de kan ha bra tips. Förslagsvis bör du inte fråga en direkt konkurrent utan istället någon som inte rör sig i precis samma kretsar. Då kan du få ärliga svar om bra tips på vart man kan vända sig för juridiska råd. Detta kan vara väl värt det i längden. Därför bör du söka råd inom fastighetsrätt – innan projektstart är en fråga som de kan hjälpa dig att svara på och som kommer att ge dig extra trygghet för framtiden.
  • Ställ frågor till alla jurister du är intresserad av att samarbeta med. Det är enklast att boka ett möte för att gå igenom allt och få en känsla för hur de arbetar. Självklart går det dock också bra att ringa om du vill det. Lista gärna dina frågor i förväg så att du försäkrar dig om att du inte missar något viktigt. Du vill ju inte lämna mötet med en känsla av att inte ha fått svar på allt. Om inte annat så är det ju slöseri med tid att behöva gå tillbaka igen för att ställa nya frågor.
  • Läs igenom villkoren för investeringen du gör i samarbetet med en jurist. Då vet du att ert samarbete blir som du önskar dig och du kan vila tryggt i det. En relation med en jurist bör vara trygg och därför måste allt vara tydligt från början. Det är aldrig för sent att ställa frågor om nya sådana uppkommer. Be gärna en medarbetare att läsa igenom villkoren med dig så att du är säker på att ni är fler som har sett vad som gäller.

Därför bör du söka råd inom fastighetsrätt – innan projektstart

497-7-darfor-bor-du-soka-rad-inom-fastighetsratt-innan-projektstart-3

Att arbeta inom fastigheter är en bransch som är rolig på många sätt. Dessutom är den varierande eftersom du kan ha många olika projekt under ett års tid. Det är samtidigt utmanande och nödvändigt att faktiskt anlita hjälp där du inte har expertisen. Om inte annat för att få ett par extra ögon på alla de dokument som krävs för att genomföra ett projekt.

Genom att våga delegera och läsa på om ämnet så kan man genomföra bra och trygga projekt med ett gott resultat. Då kommer man att få mersmak för att göra nya projekt som kanske är ännu större än dem som du hade innan.

Detta kommer i sin tur att göra ditt företag större och att få växa smart är ju det som de flesta företagare vill oavsett om man är verksam inom fastigheter eller något helt annat. Då kommer man också att kunna se fram emot en högre levnadsstandard och mer frihet i sitt liv. Detta är något att eftersträva för de allra flesta som har en önskan om att lyckas inom sin bransch idag. Allt handlar om att ha drivet som krävs för att våga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *