Sveps med av folkmusikens toner

Det finns så otroligt många olika musikstilar att lyssna på och njuta av i dag. En del gillar rock medan andra föredrar akustiskt och den tredje får inte nog av hiphop. Är folkmusik din melodi finns det också att lyssna till.

406-4-folkmusikDu behöver som bekant inte enbart lyssna på musik för att kunna roa dig med det. Det finns goda möjligheter att lära sig mer inom olika genrer så som dess uppkomst, historia och så vidare. Att lära sig ett eller flera instrument är också ett sätt att komma närmare musiken oavsett vilken stil eller vilket instrument det är som har fångat ditt intresse.

Vill du ansöka till en folkhögskola där fokus ligger på just musik med olika inriktningar kan du läsa mer om grundläggande behörighet på den här sidan för att få veta allt du behöver ha koll på inför en eventuell ansökan.

Skolor i hela landet

Eftersom intresset för musik i allmänhet är väldigt stort i Sverige finns det ett flertal utbildningar du kan ansöka till runt om i landet beroende på vad du vill rikta in dig på och vad du vill lära dig mer om. Har du ett intresse för folkmusik, så kan du studera folkmusik på folkhögskolan Lunnevad till exempel.

Just folkmusik kanske inte är någonting som direkt får stå så mycket i rampljuset i dag. Men det finns trots allt de som får upp ögonen för det och vill lära sig mer. Det anordnas också särskilda evenemang då och då på olika håll i landet där just folkmusiken uppmärksammas av entusiaster. Här kan ni läsa om en mässa med folkmusik som anordnades så sent som i år och drog en hel del folk till sig. Ibland kan det vara roligt att vidga sina vyer och se något helt nytt.