Planera väl för påskpyntet

Hur ska du fira årets påsk? Det är alltid bra att börja med påskpyntet i god tid. Du kan på så sätt frigöra tid till att vara med familjen under högtidshelgen. Du får dessutom mer tid till att göra hållbara inköp som inte skadar naturen.

Påsken firas bäst med nära och kära. Du kan därför ta tillfället i akt och skapa pynt med hela familjen. Det finns dock pynt som kan vara svårt att skapa på egen hand. Du kan vända dig till detaljhandeln på nätet för en del inköp. Det finns Mycket att välja på hos https://www.bloomsburybarn.se/pasken/paskpynt/

Tips och trix för hemmagjort pynt

Du behöver inte vara särskilt händig för att skapa ditt eget pynt. Det handlar mer om att avsätta tid för skapandet. Det kan dessutom vara en god idé att avsätta tid till något kreativt med anledning av den annars så stressfyllda vardagen.

  • Naturen har mycket att erbjuda gällande pynt. Vi brukar exempelvis ha björkris i våra hem under påsken. Du kan själv gå ut i skogen och samla ihop lite kvistar. Du behöver inte nödvändigtvis hitta björkris. Det är bättre om du tar kvistar som redan finns på marken.
  • Du kan därefter måla kvistarna i ljusa färger. Gult, lila och orange är exempel på färger som vi förknippar med påsken. Det är inget krav att använda sig av lackfärg. Färgen brukar i vilket fall sätta sig på kvistarna. Kvistarna behöver inte heller vara perfekt målade.
  • Med vanligt skrivpapper och en sax kan du skapa olika figurer. Du kan exempelvis klippa ut en hare eller en kyckling. Du kan därefter måla din figur i lämplig färg. De första utklippningsförsöken kommer förmodligen inte bli alltför lyckade. Om du skissar noggrant innan du klipper bör slutresultatet bli tillräckligt bra.
  • Kasta inte gammal mat som du har i kylskåpet eller i matförrådet. En gammal potatis eller lök kan fungera alldeles utmärkt som pynt. Du kan måla potatisen eller ägget i en ljus färg och lägga den bland dina andra påskattiraljer. Detta kan dessutom ge dig mindre dåligt samvete på grund av matsvinnet.
  • Om du har barn är det en utmärkt idé att inkludera barnen i dessa aktiviteter. Ni får tid till varandra samtidigt som ni gör något kreativt ihop. Detta kan skapa fina minnen som barnen kommer ihåg långt in i vuxenlivet. Pysslandet kan kanske bli en tradition som dina barn senare väljer att föra vidare till deras egna barn. 

Dekorationer i olika städer

Många av landets medborgare tycker att det är Viktigt med påskpynt överallt. I vissa städer ordnar man endast med dekorationer på vissa ställen. Detta brukar vara impopulärt hos befolkningen. Många medborgare vill nämligen att samtliga offentliga utrymmen ska dekoreras.

Detta visar bland annat att vi tycker att påsken är en viktig högtid. För att få den riktiga högtidskänslan behövs dekorationer och pynt på olika håll. Om städernas samtliga bostadsområden dekoreras kommer vi själva bli påminda om att högtiden är på ingång.

Detta ger oss tid och energi till att sätta igång med våra egna hem. Vi får inte heller glömma hur viktigt det är med inspiration. De allra flesta som fixar med sina hem är i behov av inspiration. Det finns exempelvis flera konton på sociala medier som är helt dedikerade till detta.

Om du är missnöjd med dekorationerna i din stad kan du vända dig till stadsförvaltningen. Kommunen brukar lyssna på önskemål gällande dekorationer och dylikt. Man får inte glömma att medborgarna har en skyldighet att påpeka att något inte står rätt till. 

Om du har lite extra tid och energi kan du föra samman dina grannar. Ni kan sedan på egen hand dekorera ert bostadsområde. Detta skapar ofta en god sinnesstämning som finns kvar långt efter att påsken är över. Detta är dessutom ett bra tillfälle till att komma närmare dina grannar och skapa minnen tillsammans. 

Påsken och konsumtionssamhället

En del människor väljer att Handla påskpyntet i god tid. Det kommer förmodligen inte finnas någon framtida brist på påskpynt. Trots detta anser vissa människor att man bör göra sina inköp i tid. Personligen vänder jag mig emot den här typen av beteende. 

Påsken är som sagt främst ett bra tillfälle till att spendera tid med nära och kära. Visst bör du göra vissa inköp för att skapa den ultimata sinnesstämningen. Konsumtionshetsen bör dock inte ta över. Du kan gott och väl vänta med vissa inköp till högtidshelgen är på ingång.

Samtidigt kan du absolut göra inköp tidigt om du gör det av rätt anledningar. Det kan exempelvis handla om att du väntar med spänning på högtidshelgen. Genom att göra lite mindre inköp kan du bygga upp förväntningarna ytterligare.

Det största fokuset bör dock ligga på välmående. Glöm inte att slappna av under högtidshelgen och tänk på att din ledighet är till för att ladda batterierna. Detta gör du på bästa sätt genom att vila och spendera tid med din familj. Vi har även nämnt vikten av att pyssla med dina nära och kära samtidigt som ni gör något kreativt ihop.