Inte alla tåg tillåter knivar

En kniv är alltid bra att ha. Redan tidigt på morgonen så skär du din brödskiva med en kniv. Många jobbar inom yrken där kniv är en daglig företeelse. Kirurger, snickare och fiskar klarar sig ofta inte utan minst en bra kniv. Gärna flera stycken, beroende på vad de ska göra. Men även vanligt folk har nytta av kniv. Nu när det pratas så mycket om att vara förberedd har kniven blivit mer aktuell än någonsin. 

Dels har du din EDC, det du kan ha nytta av varje dag. Den är lite mer planerad än en kvinnas handväska även om en kanske innehåller en del liknande föremål. Pappersnäsdukar, proteinkaka, vatten, första hjälpen och gärna en kniv. Saker som kan vara bra att ha, så att du kan möta vilken situation som helst. I många länder är faran för naturkatastrofer eller andra svårigheter vanlig och därför har de en väska redo med ännu fler saker för att klara sig några dagar utanför hemmet. 

Planera för allt

Nu är det dock inte så vanligt att du måste vara redo för en katastrof. Istället är det fråga om din egen bekvämlighet. Att slippa köpa eller låna saker bara för att klara av småsaker. Dels i det dagliga livet, men även när du är ute på resa. En liten väska där du har allt, antingen det är din handväska eller en separat liten sak. Naturligtvis ska den inte vara allt för tung. Då är det lätt hänt att du lämnar den hemma. EveryDay Carry är ett bra val. 

En del gör sina egna knivar för att ha med i väskan. Alternativt för att använda i andra aktiviteter. Det är ganska roligt att göra ditt eget knivskaft och sätta ihop kniven själv. Du kan dekorera och göra den riktigt personlig. Ofta är det svåraste momentet just bladet, så det är vanligt att köpa det separat. Hitta knivbladen som passar perfekt. Det här är något du kan göra med barn och ungdomar, om de gör knivarna själva så är chansen stor att de behandlar dem med mer respekt och ansvar. 

Hur du använder kniv

Det finns så mycket du kan göra med en bra kniv. Vice versa kan en enkel uppgift bli ganska svår om kniven inte fungerar som den ska eller inte är skarp nog. Se därför till att ta hand om dina knivar. Slipa dem vid behov och förvara dem på ett säkert ställe så de håller sig fräscha. Genom att välja rätt kniv till en viss uppgift så kommer du att ha större framgång. 

Nu finns det dock vissa lagar om var och hur du kan använda din kniv. Problemet är att det är ett vanligt vapen bland de kriminella elementen i samhället. Tyvärr har deras handlingar lett till en ganska sträng knivlag. Och det är inte bara i Sverige. På flygplatser och vissa tågstationer kontrolleras alla passagerare, de får gå igenom en metalldetektor. Då måste du lämna kniven hemma. Goda råd i Aftonbladet om vilka tåg som tillåter kniv i EDC. 

Ta hand om dina knivar

En annan anledning till att lägga undan knivarna ordentligt är så att ingen skadar sig. Framför allt är det viktigt att små barn inte får tag på dem. Du kan också lära barnen redan från början att ha respekt för knivar och saxar. Men innan de blir så pass stora är det du som måste skydda dem. Det samma gäller för husdjur. Trots att de är försiktiga av sig så är det inte värt att ta några risker. Viktigt hålla ordning på dina knivblad. Läs mer i Aftonbladet

Med en bra kniv kan du hugga dig igenom stora saker som isblock eller kalkoner. Det finns ganska roliga tävlingar där deltagarna får ta sig igenom en bana på tid. Här är det inte bara knivens storlek som är viktig. Tekniken är ofta avgörande, och hur pass duktig du är på att hantera kniven. Det är ganska uppenbart att dessa deltagare inte låter något hända med sina knivar. De håller uppsikt över dem, slipar dem och ser till att de är i gott skick. Ta hand om dina knivar korrekt så du kan ha större glädje över dem. 

Bra knivar som håller länge

En del får ärva sina knivar från pappa eller någon ännu äldre släkting. Ta bara de som jobbar med sushi, som verkar vara en kallelse mer än ett yrke. Eller så är kniven en present från någon speciell person i ditt liv, ett minne från en resa eller på andra sätt speciellt för dig. Du har kanske rentav gjort den själv. Men även om du köpt den själv bara för att använda den så lönar det sig att ta hand om den. Informera dig om vilka tåg som tillåter kniv och lämna den hemma vid behov. En bra kniv håller länge och du kan göra bra mycket med den. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *