Ett helt fantastiskt barnkalas

När barnen är små så brukar det räcka med att bjuda in några kompisar och leka på födelsedagen. Man äter lite tårta och springer omkring. Men vartefter som barnen växer till sig, kanske när de börjar skolan, så kan det vara dags att anordna ett lite mer organiserat barnkalas.

704-4-barnkalasDet är klart att det kan räcka med att bara komma tillsammans och leka. Men någon gång ibland kan det vara roligt att ställa till med årtiondets barnkalas. Det är varken dyrt eller komplicerat om man gör det på rätt sätt, och anlitar någon som är expert på det hela.

Att arrangera ett party

Det tar lite tid och planering att ställa till med fest, oavsett om man gör bjuder in många eller få. Till att börja med ska det skickas ut inbjudningskort, eventuellt kan barnen dela ut dem i skolan om alla är inbjudna. De flesta barn tycker om att delta i denna del av planeringen, att bestämma vem som ska komma och skriva deras namn på inbjudningarna.

Sedan gäller det att komma upp med en passande meny. Idag är det många som har ett tema på sina fester, och då kan också maten passa in. En prinsesstårta, eller en som ser ut som en dinosaur. Djur och blommor- det går att dekorera maten på flera olika sätt som passar ihop med festens tema.

Underhållning på barnkalaset

En av de viktigaste sakerna är underhållningen, vad ska man göra på kalaset? Det är alltid kul med tid för vanlig lek, men de flesta barn tycker om när det är lite struktur på festen. Planet Rondo hjälper dig att anordna barnkalas i Norrtälje som ligger en bit norr om Stockholm. Antingen väljer man aktiviteter som passar ihop med temat, eller så låter man temat vara baserat på aktiviteterna. Många saker uppskattas av barn i flera olika åldrar, vilket är bra om det är en fest för flera syskon.

Om det är sommar och fint väder kan aktiviteterna försigå ute på gräsmattan. Om man ska vara inomhus är det bäst att begränsa antal barn så att alla får plats. Boka ett superhjältekalas tillsammans med Planet Rondo. Det är ett populärt tema, något som barnen ser på TV så gott som varje dag. Tänk att få träffa sin favorithjälte eller delta i en aktivitet som  han anordnar. Barn har en livlig fantasi och kan lätt bli underhållna av dessa figurer och personligheter.

Vilket tema är bäst?

Det är inte alltid nödvändigt att ha ett barnsligt tema, så att säga. Barn tycker om att skapa, och man kan laga mat eller förbereda en tårta tillsammans. Rita och måla är andra aktiviteter som ofta uppskattas, kanske alla tillsammans på ett enormt papper. Här kan du titta på klipp från 90-talet om hur man förberedde sig för barnkalas förr i tiden.

Men de flesta barn tycker om ett tema som kopplar samman med något de tycker om. Prinsessor, superhjältar, dinosaurer, tomtar, bilar- det finns alltid något speciellt som kan användas för ett barnkalas. När man bokar underhållningen kan man också fråga vilka alternativ de har och vad dessa innebär.

Kul på barnkalaset

Det allra viktigaste är att barnen har det kul, att det blir en födelsedag eller fest som de kommer att se tillbaka på med glädje. Vare sig man har ett tema eller inte så ska fokus ligga på barnet. Vissa delar av festen kan vara en hemlighet, då blir det en överraskning för alla. Men andra saker kan man förbereda tillsammans med barnet, det är ju trots allt hennes eller hans fest. De kan göra dekorationer, ett utmärkt tillfälle för att återvinna plastpåsar, toarullar och annat smått och gott som finns runt om i hemmet.

Genom att boka underhållningen via en proffsig firma så kan man istället koncentrera sig på alla de andra praktiska detaljerna. Maten, platsen, dekorationerna, och så vidare. Många väljer mat och gotteri som kan förberedas i förväg, så att man slipper hålla på med så mycket samma dag. Det brukar alltid finna nog med sista minuten detaljer att ta hand om, så det som går bör man tänka på i förväg. Sedan är det bara att njuta av festen och ha kul tillsammans med barnen.